# 41

Butlletí del Centre de la Propietat Forestal

Notícies i comunicacions d’interès per a la planificació i la gestió forestal privada

Centre de la Propietat Forestal. ISSN: 2014-5004

Logotip del Centre de la Propietat Forestal
Divendres, 12 de maig de 2017 Imprimeix | Butlletins anteriors
Termini per a la contractació d'assegurances forestals contra incendis: 31 de maig de 2017

::Actualitat

Resolució ARP/905/2017, de 26 d'abril, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal d'aprovació de les bases reguladores de les subvencions per a la contractació d'assegurances forestals.

 

Us informem de que entre els dies 15 i 19 de maig està prevista la publicació de la convocatòria dels ajuts per a la contractació d'assegurances forestals per a incesdis corresponent a l'anualitat 2017.

Un cop obert el termini de presentació de sol·licituds, aquelles persones que hi esteu subscrites al nostre servei d'avisos SMS rebreu un missatge d'avís. Si encara no hi esteu donats d'alta podeu fer-ho emplenant el formulari d'alta al servei.

Puntualment també us n'informarem a través de xarxes socials i per mitjà del nostre butlletí electrònic.

 

Us informem de que el termini per presentar les finalitzacions parcials de les actuacions silvícoles i de xarxa viària de la convocatòria d'ajuts a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada 2016 finalitza el proper dia 31 de maig de 2017 (Resolució ARP/1553/2016).

Mercat núm. 52 (maig de 2017)

Taula de preus de la fusta. Llotja de contractació i mercat en origen de Vic.

Amunt

::Publicacions

Nou número de la revista Silvicultura, editada pel Centre de la Propietat Forestal i de difusió gratuïta.

Si voleu estar al corrent de totes les novetats del sector, doneu-vos d'alta enviant un correu electrònic amb les vostres dades a l'adreça de correu electrònic següent: silvicultura@gencat.cat

 

Amunt

::Agenda

18 de maig de 2017, Col·legi de Metges de Pamplona

JORNADA: BOSQUES, ALGO MÁS QUE MADERA

Els propietaris forestals posen al servei de la societat els seus boscos: com a escoles d'un saber que comença a oblidar, com un lloc on recuperar la salut física i emocional, com un espai que ens brinda una multitut de sabors que desperten els nostres sentits. El bosc és un tot i com a tal cal gestionar-lo.

Data: 18 de maig de 2017
Lloc: Col·legi de Metges de Pamplona
Data límit d'inscripcions: 15 de maig de 2017

Formulari d'inscripcions

Organitza
Associació Forestal de Navarra

Bosques-algo

Presentació del Codi de Bones Pràctiques en l'organització de curses i marxes per muntanya

El proper 2 de juny es faran públiques les principals recomanacions d’aquest ambiciós document, que neix amb la vocació de promoure un salt qualitatiu quant a la sostenibilitat i respecte pel patrimoni natural dels esdeveniments esportius que es realitzen a la muntanya i en entorns forestals. L’acte està organitzat conjuntament per la Fundació Món Rural, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), els respectius departaments de la Generalitat de Catalunya i les altres entitats que han participat en el Grup de Treball.

Públic objectiu
Empreses i entitats organitzadores d’esdeveniments esportius, administracions locals i oficines de promoció turística, periodistes i comunicadors ambientals, tècnics i gestors d’espais protegits i del medi natural, propietaris forestals i dels terrenys rústics, participants en curses i marxes, marques esportives, sector turístic i públic interessat en general.

Es lliurarà un exemplar del Codi de Bones Pràctiques en l’organització de curses i marxes per muntanya a tots els
assistents.

Lloc de realització
Sala Cotxeres, Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107, Barcelona)

Horari: de les 10.00 a les 12.30 h.

Formulari d'inscripció

Nota de premsa

portada

Dissabte 20 de maig de 2017

4a Trobada de propietaris de custòdia del territori
Gestió forestal i natura

Destinataris
Propietaris o gestors forestals privats, silvicultors, tècnics forestals, administracions del sector forestal i entitats de custòdia.

Lloc de trobada
Can Trinxaria
Plaça de la Coma, 16
Cassà de la Selva (Girona)

Inscripcions
http://www.custodiaterritori.org/forms/inscripcions_propietaris_2017

Més informació
Persona de contacte: Anna Subirana (asubirana@custodiaterritori.org) o bé al telèfon: 93 886 61 35

Barcelona, dijous 25 de maig de 2017

Presentació

Des de l'inici del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) s'han realitzat prop de 6.000 activitats de divulgació i transferència, que han seguit una mitjana de 20.500 persones cada any. En el marc d'aquestes activitats s'han donat més de 19.000 ponències -en sales i a camp-, de contingut teòric, pràctic, visites, exposició d'experiències i casos d'èxit, etc.

El PATT al llarg d'aquests 15 anys, sobre la base del treball en xarxa, ha esdevengut el punt de trobada d'entitats, administracions, universitats, organitzacions de productors, sindicats i empreses del sector per col·laborar amb el propòsit de mantenir informat al sector agrari, agroalimentari i forestal i del medi natural sobre les darreres novetats tecnològiques, tècniques de maneig, estratègies empresarials, experiències d'èxit, normativa tècnica i sanitària, entre d'altres.

Aquesta jornada, com a acte central de commemoració d'aquest 15è aniversari, donarà a conèixer l'evolució de la transferència tecnològica a Catalunya i analitzarà el futur de la transferència tecnològica del sector agroalimentari a Catalunya.

Organitza
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Lloc de realització
Sala Prat de la Riba
Institut d'Estudis Catalans (IEC)
Carrer del Carme
08001 Barcelona

Inscripcions
Servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt
Bústia del PATT: patt.daam@gencat.cat
Telèfon: 93 304 67 29

15 anys de PATT

Sant Cugat del Vallès, dijous 25 de maig de 2017

Presentació

Actualment està vigent un marc normatiu a l'estat espanyol que regula les instal·lacions d'autoconsum i també la tecnologia adequada per a desenvolupar projectes d'aquest tipus (generació d'electricitat i també calor) amb biomassa.

Aquesta jornada pretén desvetllar com desenvolupar aquests tipus de projectes tant en el sector residencial, com en el terciari industrial, així com la possibilitat de realitzar hibridacions amb sistemes d'energia solar fotovoltàica.

La jornada s'adreça a qualsevol promotor de projectes d'autoconsum i de biomassa, consumidors finals, instal·ladors i, en definitiva, qualsevol persona que vulgui generar-se la seva pròpia energia de forma neta i sostenible.

Organitza
Clúster Biomassa Catalunya

Lloc de realització
Casa de Cultura (Sala d'Actes)
Carrer de Castellví, 8 (Jardins del Monestir)
08173 Sant Cugat del Vallès

Inscripcions

autoconsum_biomassa

© Generalitat de Catalunya