Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Jornada tècnica. Perspectives ...
 
Dilluns, 05 de febrer de 2018

Jornada tècnica. Perspectives del sector tofoner a Catalunya

Vic, divendres 23 de febrer de 2018


La tòfona és coneguda pel seu aroma i sabor, i constitueix un dels ingredients privilegiats de la gastronomia. A Catalunya es troben i comercialitzen la tòfona blanca o d’estiu (Tuber aestivum), la tòfona d’hivern o magenca (Tuber brumale) i la tòfona negra (Tuber melanosporum), essent aquesta última la més apreciada. La producció de la tòfona negra procedeix d’àrees forestals i de les plantacions tofoneres que es venen realitzant, algunes de les quals ja han entrat en producció.

A més de l’activitat de recol·lecció de la tòfona silvestre, cal pensar en un sector clau per al desenvolupament rural a moltes zones de mitja muntanya on es poden desenvolupar cultius tofoners d'alta productivitat, aplicant els mitjans adients, podent arribar a ser estratègic per a l'economia i a partir de la qual es pot assentar el futur desenvolupament econòmic i social en amples zones a Catalunya.

Lloc de realització
Sala Sert, Edifici el Sucre
C. Historiador Ramon D'Abadal i Vinyals, 5, planta baixa
08500 Vic

Inscripcions
Telèfon: 93 882 87 90 - correu-e: ssttcatalunyacentral.daam@gencat.cat
Servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

 

VIC tòfona