Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Jornada tècnica. La planta ...
 
Dilluns, 14 de maig de 2018

Jornada tècnica. La planta forestal per a reforestacions i/o plantacions productives

Sant Feliu de Buixalleu, dimecres 30 de maig de 2018


Presentació
Actualment, l’abastiment de material forestal de reproducció (MFR) per a repoblacions i/o plantacions productives, ha de passar per l’ús de materials de procedència desconeguda, amb baixa similitud ecològica, d’origen ornamental o al·lòcton, i amb garanties de rendiment forestal escàs. Davant d’aquesta situació les iniciatives dels decisors i/o  silvicultors s’acaben per la via ràpida utilitzant aquests materials, o simplement, escollint altres espècies o cultius menys adients a nivell ecològic i productiu.

La disponibilitat de MFR representa sovint un coll d’ampolla important a l’hora de fer front a les necessitats de  conservació, reforestació i plantació d’àrees de la regió mediterrània. L’escassetat de MFR ben caracteritzat afecta a la garantia qualitativa del planter especialment en termes de coneixement d’adaptació ecològica i de rendiment productiu.

Així doncs, les noves necessitats de producció de planta forestal, lligades al seu origen i qualitat genètica, i la conservació en el sentit ampli, fan que calgui potenciar, promoure i millorar el material forestal a emprar en les actuacions forestals.

Lloc de realització
Planter Central de Forestal Catalana
Partida les Brugueres, s.n.
17451 Sant Feliu de Buixalleu (la Selva)

Inscripcions
Departament de Recursos Humans de Forestal Catalana
Tel. 93 411 09 26
Correu-e: formacio.forestalcatalana@gencat.cat

Servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: http://ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

reforestacions