Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Gestió de riscos naturals i canvi climàtic: estat de la qüestió i reptes de futur

 
Afegeix al calendari de Google
 

Els boscos són una infraestructura fonamental en la prevenció dels riscos naturals i la mitigació dels seus impactes. No obstant, la seva funció protectora i persistència es pot veure compromesa davant dels canvis socioeconòmics en la seva gestió o per efecte de les mateixes pertorbacions naturals. Durant la jornada es presentarà una síntesis de quatre riscos naturals que afecten als boscos (incendis, tempestes, inundacions i allaus) i les seves tendències en un context de canvi
climàtic. Anticipar els possibles escenaris permetrà planificar les mesures adients per a minimitzar-ne els efectes negatius vers la societat i el medi ambient, i maximitzar la funció protectora de les forests, tot integrant els diferents actors  involucrats en la gestió del risc.

L’acte vol debatre els reptes actuals i futurs de la gestió dels riscos naturals des de la perspectiva de la seva avaluació, planificació i governança en un context de canvi climàtic. La jornada servirà per presentar els resultats del projecte europeu Net Risk Work; Networking for the European Forest Risk Facility Initiative.

La jornada va adreçada a gestors del territori, d’ens locals, divulgadors i comunicadors i en conjunt a les persones i  professionals interessades en la gestió dels espais forestals i riscos naturals.

 
 
Quan

Data:  29.11.2018 - 29.11.2018

 
On

Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya

Crta. de Sant Llorenç de Morunys, km 2 (direcció Port del Comte)

25280 Solsona

Telèfon: 973 48 17 52

Correu electrònic

Pàgina web

 

De les 9.30 h a les 14.15 h

No hi ha informació relacionada

CTFC; Net risk work :  www.ctfc.cat